Hallo, wij zijn Koos en Marjan en we gaan binnenkort trouwen. Onze ervaringen over het organiseren en over ons leven, willen we graag delen met jullie. Vandaar dit bericht van ons!
We hebben ook onze eigen website ingericht: http://www.trouweninrotterdam.com, hier plaatsen we ook regelmatig updates.

Onze ontmoeting
Zoals alle koppels, hebben wij ook ons ontmoetingsverhaal. Die van ons is hilarisch, achteraf dan, en met een goed einde gelukkig.
We zaten allebei bij dezelfde studentenvereniging als jonge mensen. Ik was hopeloos verlegen en Koos was de stoere, altijd zatte en grappige kerel die elk hart veroverde op zijn weg. Natuurlijk ook dat van mij. Op een dag besloot hij opeens dat hij mij zag staan, later hoorde ik natuurlijk dat hij mij al langer leuk vond, maar dat hij dacht dat ik hem nooit leuk zou vinden. We gingen op een date, die echt van alle kanten slecht was. Op dat moment was het natuurlijk niet zo grappig, maar nu is het lachwekkend. 

We gingen uit eten, tenminste, dat was het plan. Bij het restaurant aangekomen, bleek dat onze reservering vergeten was en dat er geen plek meer was. Goed begin en toen we verder gingen zoeken naar een ander restaurant, bleek dat alles vol zat. Het enige wat nog te doen was, was een of andere smerige friettent, dus dat werd het. We aten in stilte frietjes, omdat ik niets durfde te zeggen. Toen struikelde er nog iemand en liet deze een frietje speciaal op mijn mooie , witte jurkje vallen. Ik kon wel huilen op dat moment. Gelukkig werd vanaf toen de date beter, we gingen naar zijn huis en ik kreeg een vest en trui van hem. We gingen gewoon lekker tv kijken en hebben heel te avond gelachen om wat er gebeurd was. 

Het aanzoek
Het aanzoek was gelukkig een stuk romantischer dan ons ontmoetingsverhaal. We gingen op vakantie voor een weekje. Aan het eind van deze heerlijke vakantie, gingen we uit eten op het strand. Daar vroeg hij me, omringt door kaarsjes met een ondergaande zon ten huwelijk. Natuurlijk werd het een ja. Beide waren we dolgelukkig.

De voorbereidingen
Toen het huwelijksaanzoek was geweest, begonnen de voorbereidingen. Die hadden we flink onderschat. Wat kost een huwelijk organiseren veel tijd! Gelukkig hebben we hele lieve ouders die ons helpen met wat er allemaal gedaan moet worden. De voorbereiding is tot nu toe vlekkeloos verlopen. Bijna alles is geregeld, dus onze grote dag kan voor ons nu niet snel genoeg beginnen. De vele keuzes zijn wel moeilijk, we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met elkaar wensen en zijn het gelukkig over veel dingen eens.

Onze gasten
Het uitkiezen van de gasten, was makkelijk. We wisten meteen wie we uit wilde nodigen en hebben dit dan ook snel geregeld. Het uitzoeken van bruidsmeisjes en een getuige was iets moeilijker. We gunden zoveel mensen deze rol in onze bruiloft dat we daar lang over na hebben moeten denken. Gelukkig is ook dat goed gekomen.
We kunnen niet wachten totdat onze bruiloft gaat beginnen. Een tip die we mee willen geven aan mensen die ook gaan trouwen: Geniet! Je trouwt als het goed is maar één keer. Ook het voorbereidingsproces kan leuk zijn, zorg ervoor dat je niet teveel strest. Het komt wel goed.